Szakrendelések

BELGYÓGYÁSZAT


A belgyógyászat az egész szervezetet érintő betegségek vizsgálatával és gyógyításával foglalkozik. Ez az orvostudomány legösszetettebb ága, hiszen többek között a gyomor- és bélrendszeri betegségekkel foglalkozó gasztroenterológia, a belső elválasztású mirigyekkel foglalkozó endokrinológia, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel foglalkozó kardiológia is a belgyógyászat alá tartozik.


TOVÁBB

BŐRGYÓGYÁSZAT


A bőrgyógyászat bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és, illetve gyógykezeléseivel foglalkozik. Sokan élnek olyan tünetekkel, bőrelváltozásokkal, melyekről azt gondolják, hogy természetes vagy egyszerűen nem mernek orvoshoz fordulni vele. Pedig a bőrgyógyász számos betegség kezelésében, gyógyításában tud segíteni.


TOVÁBB

FÜL-ORR GÉGÉSZET


A fül-orr gégészeti orvosi szakterülethez a fül, az orr és melléküregei, valamint a szájüreg, a torok, a garat és a gége betegségei tartoznak. Fül-orr-gégészeti betegségre számtalan olyan tünet utalhat, amely látszólag banális, ám ha nem vesszük komolyan, súlyos következményei lehetnek.


TOVÁBB

GASZTROENTEROLÓGIA


A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik ága, amely az emésztőszervi betegségek (nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, máj, epehólyag-epeutak, hasnyálmirigy) vizsgálatával és gyógyításával foglalkozik. A gasztroenterológiai kivizsgálást és kezelést gasztroenterológus szakorvos végzi.


TOVÁBB

KARDIOLÓGIA


A szív-koszorúér betegségek már korai stádiumban is felfedezhetők, ezért akár panasz nélkül mindenkinek ajánlott, hogy vegyen részt rendszeres kardiológiai szűrésen, akinél a kockázati tényezők valamelyike fennáll.


TOVÁBB

NEUROLÓGIA


A neurológus szakorvos a neurológiai vizsgálat során az agy, az idegek és a gerincvelő megbetegedéseit kutatja. A neurológus szakorvos megvizsgálja a beteg általános fizikai állapotát, áttekinti a kórelőzményt, a családi öröklődő betegségeket, kikérdezi a panaszokat. Vizsgálja a koordinációt, a reflexeket, az izomerőt, elvégzi az érzés és az agyidegpárok vizsgálatát, a fájdalom ellenőrzését, a koponya és gerinc tapintásos vizsgálatát.


TOVÁBB

NŐGYÓGYÁSZAT


Évente célszerű nőgyógyászati vizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig nem érdemes halogatni a látogatást, hiszen az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt a születendő magzatot is megbetegíthetik. A nőgyógyászati vizsgálaton a rákszűrést is elvégzik, ami gyakran életmentő lehet, hiszen a daganatos betegségek hatékonyabban kezelhetőek kezdeti stádiumban.


TOVÁBB

ORTOPÉDIA


Az ortopédiai vizsgálat során az ortopéd orvos tájékozódik a beteg korábbi mozgásszervi betegségeiről, a végzett műtétekről, sérüléseiről. Információkat gyűjt a munkakörülményekről, szabadidő tevékenységekről.


TOVÁBB

Proktológia


A proktológia az általános sebészet egyik ága, a végbélbetegségek vizsgálatával, kezelésével foglalkozik.

A proktológia feladata az aranyér, a végbéldaganat, a végbélrepedés, a végbélgyulladás, a külső aranyér és egyéb végbélbetegségek kezelése.


TOVÁBB

REUMATOLÓGIA


Reumatológiai betegségeknek a mozgásszervek fájdalmával, későbbi mozgáskorlátozottságával és alakváltozásával járó betegségeket nevezzük. Gyakran más szervek, szervrendszerek bántalmai is mozgásszervi tüneteket okozhatnak.


TOVÁBB

SEBÉSZET


A sebészet az orvostudomány azon területe, mely invazív beavatkozásokkal kezeli a különböző kóros állapotokat. Az orvostudomány egyik legősibb ága, mely manapság már sok szakterületre tagolódik. A hatékony érzéstelenítési és altatási technikáknak is köszönhetően hatalmas fejlődésen ment keresztül.


TOVÁBB

SZEMÉSZET


A szemészet a szem látászavarával, betegségeivel foglalkozó orvosi tudományág. A látás romlása alapvetően rontja az életminőséget, ezért a megelőzés alapvető fontosságú. Az időben felfedezett szürkehályog vagy zöldhályog elváltozás korai stádiumban hatékonyabban gyógyítható.


TOVÁBB

UROLÓGIA


Az urológia a vese , a húgyhólyag, a húgycső és a férfi nemi szervek betegségeivel foglalkozó orvosi ág. Az urológiai betegségeket a panaszok alapján nem mindig könnyű elkülöníteni a mozgás-szervrendszeri, reumatológiai, ortopédiai betegségektől.


TOVÁBB

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.