Belgyógyászat


Mikor keresse fel a Corvin Egészségközpont belgyógyászati magánrendelését?

Amennyiben nem tudja, hogy milyen szakorvoshoz forduljon panaszával, a korai diagnózissal felesleges vizsgálatoktól kímélheti meg magát, ha belgyógyászt keres fel. A belgyógyászat az egész szervezetet érintő betegségek kivizsgálásával, felismerésével és gyógyításával foglalkozik. Az első vizit során a belgyógyász un. fizikális vizsgálatot végez, amelynek során a beteg általános állapotát méri fel. Vizsgálja a test fejlettségét, a páciens tápláltságát, a bőr, a nyálkahártyák színét, a belső szervek, szervrendszerek állapotát. A belgyógyászati fizikális vizsgálat során az orvos a mozgásszervek és idegrendszer állapotát is áttekinti. A belgyógyászati fizikális vizsgálat a tapasztalt orvos számára olyan jelentős információkat adhat az adott betegségről, melyek meghatározzák az orvos további diagnosztikai lépéseit, esetleg egyéb szakorvosokkal való konzíliumot javasol.

A belgyógyászat nagyon szerteágazó területe az orvostudománynak, melynek különböző szakágai egyes részterületre szakosodtak, így, pl. a gasztroenterológia a gyomor- és bélrendszeri betegségekkel, a diabetológia a cukorbetegséggel, az endokrinológia a belső elválasztású mirigyekkel, a kardiológia a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel stb. foglalkozik. A belgyógyászat az általános tünetek kivizsgálása mellett összefogja a góckutatást és megszervezi a betegségek komplex kivizsgálását. Krónikus betegségre való hajlam esetén vagy életmódbeli rizikófaktor esetén szűrővizsgálat céljából is érdemes felkeresni a belgyógyászati szakrendelést.

A Corvin Egészségközpont belgyógyászati magánrendelésének szolgáltatásai:
  • állapotfelmérés, általános orvosi vizsgálat
  • szűrővizsgálatok
  • EKG vizsgálat
  • magas vérnyomás, cukorbetegség, zsíranyagcsere betegség kezelése
  • labor vizsgálatok
  • ultrahang vizsgálat

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.