Urológia


Mikor keresse fel a Corvin Egészségközpont urológiai magánrendelését?

Az alábbi tünetek észlelésekor azonban feltétlenül keresse fel a Corvin Egészségközpont Urológiai magánrendelését. Vizsgálatokkal kideríthető, mely betegség áll a tünetek mögött, szükség esetén más szakrendelésre irányítja az urológus a beteget:

magas láz, hidegrázás, elesettség, étvágytalanság, deréktáji tompa fájdalom, görcsös fájdalom, étvágytalanság, nyomás érzékeny vesetájék, vesetájék ütögetésre fájdalmas, erősen csípő vizelet , gyakori vizelési inger, gennyes vizelés, vérvizelés , vesegörcs , magas vérnyomás, vizelet visszamaradás, hasi és deréktáji tompa fájdalom, vizelési nehézség, vizelési képtelenség, fájdalmas vizelés, csípős, gyakori vizelés, baktérium a vizeletben, alsó végtagi duzzanat, heretájéki fájdalom, nagy intenzitású deréktáji fájdalom, amely a combba, herékbe, nőknél a nagyajkak, hólyag felé sugárzik, fáradtság, száraz nyelv, hányinger, hányás, émelygés, étvágytalanság, csuklás és vérhányás, has puffadás, megnagyobbodott here, érzékeny here.

A Corvin Egészségközpont urológiai magánrendelésének szolgáltatásai, a vizsgálat folyamata:

Az urológiai vizsgálat első lépése tájékozódás a kórtörténetről, a családi betegségekről, a jelenlegi panaszokról. Ezután a fizikai vizsgálatok következnek.

Alapvetően a vizsgálatok nem járnak fájdalommal, a prosztata vizsgálat, amely tapintással a végbél felől történik, azonban kicsit kellemetlen.

A fizikai vizsgálat kiterjed a hímvesszőre, a herékre, a prosztatára, ondóhólyagokra és a herezacskóra is.

Az urológiai vizsgálat következő lépése a laboratóriumi és vérvizsgálat, férfi betegnél ha indokolt, ondó vizsgálat.

Az urológiai műszeres vizsgálatok közül a leggyakrabban ultrahang vizsgálatot alkalmaznak. Vizeletürítési panaszok esetében az urodinámia, az uroflowvizsgálatot alkalmazzák, amellyel a vizeletsugár erősségét, a hólyagkiürülés idejét, módját, a kiürített vizelet mennyiségét határozható meg.

Az urológiai betegségek esetében is nagy jelentőséggel bírnak a szűrővizsgálatok, hiszen korai stádiumban bármely betegség hatékonyabban gyógyítható.TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.